22 Mayıs 2024 Çarşamba 20:53

Atatürk ve silah arkadaşlarının Havzaya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları amacı ile bu yıl 29uncusu düzenlenen 25 Mayıs Atatürkü Anma ve Termal Turizm Festivali etkinleri kapsamında Futbol Şenliği düzenlendi.

Havza'da Futbol Şenliği Düzenlendi

Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza'ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları amacı ile bu yıl 29'uncusu düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali etkinleri kapsamında “Futbol Şenliği" düzenlendi.

25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali kapsamında Havza Belediyesi, Havza Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlk Kıvılcım Spor Kulübü tarafından " Futbol Şenliği" düzenlendi.

Havza Şehir Stadı'nda ikincisi düzenlenen futbol şenliğine, İlk Kıvılcım Spor Kulübü'nün yanı sıra Yılport Samsunspor, Merzifon Spor, Samsun Büyüşehir Belediye Spor Kulübü ve Merzifon 2018 Kültürspor takımlarında eğitim gören 11-12 yaş arası 150 futbolcu katıldı.

Futbol Şenliğinin başlamaya vuruşunu Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yaptılar.

Başlama vuruşunun ardından Havza Kaymakamı Ayvat ve Havza Belediye Başkanı İkiz tribünde maçları takip etmekte olan genç futbolcular ile bir süre maçları takip ettiler.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat katılımcı genç sporculara teşekkür ederek; “Burada önemli olan kazanmak değil sporun birleştiriciliği. Bu gün Havza’ya gelerek festivalimize katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.”dedi.

Havza Belediye Başkanı İkiz ise futbol şenliğine katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek; “İlçemizde futbolun gelişmesi için çalışan ve festivalimize katkıda bulunan İlk Kıvılcım Spor Kulüp Başkanı Yaşar Karacan’a da ayrıca teşekkür ederim. Festivalimiz olanca hızı ile devam ediyor. Tüm halkımızı bekliyoruz.”dedi.

Oynanan müsabakalar soncunda Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, Hakim Ahmet Tahsin Altunışık ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun tarafından plaket verildi.

Antrenör Murat Ünsal’a ise Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oğuz Ertuğ tarafından futbola vermiş olduğu emeklerden ötürü plaket verildi.