21 Nisan 2021 Çarşamba 14:16

Havzada çiftçilere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören ile yüzde 75 Tarım ve Orman Bakanlığı destekli yağlık ayçiçeği tohumluğu dağıtıldı. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; Tarım ve hayvancılık dünyanın en önemli işi. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi bir karış ekilmeyen yer bırakmayacağız. Dedi.

Havza'da Yüzde 75 Destekli Yağlık Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı

Havza’da çiftçilere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören ile yüzde 75 Tarım ve Orman Bakanlığı destekli yağlık ayçiçeği tohumluğu dağıtıldı. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “Tarım ve hayvancılık dünyanın en önemli işi. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi bir karış ekilmeyen yer bırakmayacağız.” Dedi.

Havza Tarım Kredi Kooperatifi binası önünde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören ile Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen tohumluk dağıtım programında, 2600 dekar arazide ekilmek üzere 1350 kilogram yağlık ayçiçeği tohumluğu dağıtıldı.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, programda yapmış olduğu; “ Ürün ekimi ve verimliliğin attırılması konusunda sulama önemli bir yer arz etmekte. Konu ile ilgili taleplerimizi Milletvekillerimize ve Devlet Su İşleri yetkililerine ilettik. İl ve İlçe Müdürümüz ilçemizde bu çalışmalara ivme kazandırdılar kendilerine teşekkür ediyorum. Hem ürün çeşitliliği, hem ürün kalitesi hemde üreticimizle çiftçimizle kurumlarımız arasında güzel bir iletişim sağlandı. Bunu önemsiyorum. Havza Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız.  Dağıtılan tohumların inşallah hasadını da beraber yapacağız. Ben köy hayatından gelmeyim. Tarımı sevdirmemiz önemli. Tarımın geleceği genç çiftçi. Tarımın ve hayvancılığın geleceği bu işi daha teknik boyutu ile daha ileri teknolojiyi kullanarak, az masrafla daha fazla ürün alacak şekilde tarım yapmakta. Tarım ve hayvancılık dünyanın en önemli işi. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi bir karış ekilmeyen yer bırakmayacağız.”dedi.

Konuşmaların ardından ayçiçeği tohumlukları çiftçilere Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Tarım ve Orman İlçe Müdürü İbrahim Sağlam ve Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç tarafından dağıtıldı.

Programın ardından Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam ve Tarım ve Orman İlçe Müdürü İbrahim Sağlam Havza Ziraat Odasını ziyaret ederek burada Oda Başkanı Coşkun Genç ile görüştüler.