Havza ve Kavak İlçelerinde Hıdırellez, Samut Dede Adına Düzenlenen Şenlikle Kutlandı. Güreşçiler Şehitler İçin El Bağladılar Güreş Tuttular.

6 Mayıs 2019 Pazartesi 17:10

Havza ve Kavak ilçelerinde Hıdırellez, Samut Dede adına düzenlenen şenlikle kutlandı. Güreşçiler şehitler için el bağladılar güreş tuttular. Şeyhler Mahallesi Muhtarlığı tarafından Samut Dede Hıdırellez Şenliği, Şeyhler Mahallesindeki Samut Dede mevkisinde gerçekleştirildi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, festivalin Havza ile Kavak'ın ortak değeri olduğunu belirterek, “İnşallah bu ortak değerlerimize elimizden gelen desteği vereceğiz. Yaklaşık 450 yıllık geçmişi olan geleneği yaşatmak için emek gösteren herkese teşekkür ederim.” dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise şenliğe sahip çıkan herkese teşekkür ederek, şunları söyledi: “Köklü bir geçmişi olan festivalimizi en iyi şekilde kutlamak için Havza Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. İki kardeş ve komşu ilçenin ortak değeri olan bu etkinliğimiz sılayı rahimdir. Öncelikle annelerimizin anneler günü kutlarım. Dün hain saldırılarda şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Hainler bilmelidir ki bizler bir olduğumuz sürece diriyiz ve bizim birliğimiz bozmaya güçleri yetmeyecek.” Dedi.

Şeyhler Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaygusuz’da katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından güreciler ilk olarak şehitler için bayrak açtılar. Yapılan tüm güreşler şehitler adına gerçekleştirildi.

Yapılan karakucak güreşlerinde başpehlivan Şükrü Seven olurken güreşlerde dereceye girenlere madalya ve ödüller Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Ak Parti Havza İlçe Başkanı kadir Kayan, MHP Havza İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve diğer davetliler tarafından verildi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir etkinlik sonunda alandan ayrılırken alanda görev yapan güvenlik güçlerine teşekkür ederek dün hain saldırılarda şehit olan askerler için üzüntü ve taziyelerini iletti.