19 Mart 2020 Perşembe 14:09

Çinde ortaya çıkan ve daha sonra dünyanın birçok ülkesine yayılan Corona virüs (Covid 19) hastalığının bulaşma riskine karşı Havza Canlı Hayvan Pazarı geçici süre ile kapatıldı.

Havza Canlı Hayvan Pazarı Geçici Olarak Kapatıldı

Çin’de ortaya çıkan ve daha sonra dünyanın birçok ülkesine yayılan Corona virüs (Covid 19) hastalığının bulaşma riskine karşı Havza Canlı Hayvan Pazarı geçici süre ile kapatıldı.

Havza Belediyesinden yapılan yazılı bir açıklama ile Corona virüs (Covid 19) hastalığının bulaşma riskine karşı Cuma günleri kurulan Havza Canlı Hayvan Pazarının geçici süre ile kapatıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada kapatma kararının “Hastalığın bulaşma riskine karşı vatandaşlarımızın yakın temasta bulunacağı alanlarda tedbirlerimizi almayı sürdürüyoruz. Alınan sağlık tedbirleri kapsamında canlı hayvan pazarının geçici bir süre kapatılması kararı alınmıştır.” denildi.

Ayrıca yapılan açıklamada Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan dezenfeksiyon ekibi tarafından dezenfeksiyon çalışmalarına ara verilmeksizin devam edildiği ve çalışmalar kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile öğrenci servisleri, okul binaları ve bir çok kamu binasında dezenfeksiyon çalışmasının tamamladığı belirtildi.