Havza Belediye Başkanı Özdemir Öğrenciler ile Röportaj Gerçekleştirdi

30 Aralık 2022 Cuma 15:15

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, makamında ziyaret eden Havza Mesleki ve Teknik lise öğrencileri ile okul dergisi için mesleki eğitim konulu röportaj yaptı.

Havza Belediye Başkanı Özdemir Öğrenciler ile Röportaj Gerçekleştirdi

Öğrenciler mesleki eğitim ile ilgili hazırladıkları çeşitli soruları Başkan Özdemir’e sordular.  Havza MTAL öğrencileri Gülcan Turgut ve Gizem Yoldaş aldıkları cevapları not olarak bu röportajın okul dergisinde yayınlayacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, öğrencilerine vermiş olduğu beyanatta mesleki eğitimin Ulasal bir mesele olduğunu ifade ederek; "İlçemizde OSB’nin büyümesi ve yapılan yatırımların artması ile birlikte yetişmiş ara eleman açığı ortaya çıkacak. Bizler Havza idarecileri olarak bunun önüne geçmek adına bir dizi çalışma yapmaktayız. Öncelikle sanayimiz ve eğitim kurumlarının bir araya geldiği bir yapı oluşturarak ihtiyaç duyulan yetişmiş ara eleman ihtiyacının tespiti ve buna yönelik kursların açılmasını hedeflemekteyiz. Hayırsever bir iş insanımız ve ailesinin katkıları ile Havza OSB’de yapılmakta olan Havza Mesleki Eğitim Merkezi bu konuda elimizi oldukça güçlendirecek. Yine ilçemizde inşaatı tamamlanan yeni meslek lisemizde mesleki eğitim hamlemize önemli destek vermiş olacak. Bunlar bile halk eğitim merkezimizin açacak olduğu mesleki kurslar ile ilçemizde ciddi bir ara eleman potansiyeli oluşacak. İlçemizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması yolunda mesleki eğitime önem veriyor ve mesleki eğitim konusunda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.

Gülcan Turgut, belediye başkanı ile görüşme heyecanını yaşadıklarını belirterek; "Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’e merak ettiğimiz bütün soruları yanıtladı. Bizim için bu ayrı bir heyecan oldu. Gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.