Haberler

Başkan Özdemir’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Ziyaretleri

24 Kasım 2020 Salı 16:35

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile Şehit Öğretmen Ayhan Kuralın ailesi ile 2017 yılında kazada yaralanan ve halen tedavisi devam eden öğretmen Osman Nuri Şenkal evlerini ziyaret etti.

Başkan Özdemir’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Ziyaretleri

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir  24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile Şehit Öğretmen Ayhan Kural’ın ailesi ile 2017 yılında kazada yaralanan ve halen tedavisi devam eden öğretmen Osman Nuri Şenkal evlerini ziyaret etti.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ve Havza Müftüsü Mehmet Nurlu’dan oluşan heyet ile birlikte ilçede öğretmenler günü nedeni ile kazada yaralanan ve halen tedavisi devam eden öğretmen Osman Nuri Şenkal’ı ile 16 Eylül 1993'te  Tunceli’ye bağlı Pülümür İlçesinde şehit edilen Öğretmen Ayhan Kural’ın annesi Gülbeyaz Kural’ı ziyaret ettiler.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ; “ Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum. Görevlerini yapmak maksadıyla ülkemizin çeşitli yerlerinde bulunurken terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz; “Ayhan öğretmen gibi fedakar öğretmenlerimiz sayesinde bu ülke üzerinde hesapları olanların hesapları tutmadı, tutmayacak.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise; “Öğretmene değer vermek ve sonsuz saygı duymak hem inancımızın hem kültürümüzün gereğidir. Öğretmenler, ifa ettikleri bu kutsi görevle toplumun geleceğini inşa ederler. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü eğitim dünyasına hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere eğitim şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyor, eğitim camiamızın bu özel gününü kutluyorum.”dedi.

Başkan Özdemir’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Ziyaretleri
Başkan Özdemir’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Ziyaretleri